Verschillende das knopen
 
Four-in-hand
Eén van de meest bekende en eenvoudige knopen. Vier handelingen die een kleine en precieze knoop maken, geschikt voor het button-down overhemdboord. Een slanke, iets spits toelopende knoop, licht po√ętisch door zijn asymmetrie.
Half Windsor
De veelzijdigste dasknoop, geschikt voor de meeste boorden. Middelgroot en symmetrisch van vorm. Substantieël in een stropdas van zwaar geweven zijde; discreet als deze lichtgewicht is. Cruciaal is het kleine ovale plooitje onder de knoop, dat u met de wijsvinger maakt. Dit heet de Fluke of Dimple.
Kelvin
Smal en elegant; voller en symmetrischer dan de Four-in-hand. Wordt de Knoop met het actieve deel door beide voorgaande windingen gehaald, dan stort de vorm in tot een gewone knoop, die - met de achterkant aan de voorkant gedragen - ook wel bekend staat als de Diagonaal. De twee segmenten van de das die elkaar overlappen vormen het aanzicht van de knoop.
Nicky
Ligt qua maat tussen de Four-in-hand en de Half Windsor. Deze elegante knoop is vooral praktisch, omdat hij zich gemakkelijk laat ontknopen. Bijzonderheid: men begint de knoop door de das binnenstebuiten om de nek te leggen.
Pratt
In maat en vorm is de Pratt gelijkwaardig aan de Nicky. De enige knoop die wereldwijde aandacht kreeg. Een ongewone knoop, waarbij de achterkant zich aan de voorzijde bevindt.
St. Andrew
De knoop is smaller dan de Half- Windsor. Een beetje scheef, maar minder asymmetrisch dan de Four-in-Hand. Een goed uitgevoerde knoop komt iets van de nek af te staan, vormt een holte en keert vervolgens weer terug naar de borst. Met een mooi plooitje is hij aangenaam flamboyant.
Victoria
Een hoogst originele knoop, dikker dan de Four-in-hand. Geschikt voor dunne stof. Bij zeer dunne stoffen kan de knoop zelfs drie keer gedraaid worden. Vereist een eenvoudige maar strikte opvolging van de knoopinstructie.
 


intro
azaert
Azaert bvba - Brabantdam 154 - 9000 Gent